Helena de Sola Llovet (Barcelona 1973).    20161112_130744_Film7_resized

L’any 1998 descobreix el Teatre de Titelles i una nova forma de veure el món. L’any 2000 es trasllada a viure a la província de Girona, on encara hi resideix.

S’ha format de manera autodidacta i amb destacats mestres de l’escena teatral catalana, espanyola, mexicana i irlandesa. També s’ha format en gestió i producció teatral.

Com a intèrpret ha treballat a les companyies Marionetarium-Herta Frankel, Nessun Dorma, Duende Yek, TEI de Sant Marçal, Los Lunnis, Madame Titella, D’Puckxinel·lis i la irlandesa McBride & Sons (Circo Islu, gira Irlanda 2012 i Drac d’Or a Fira Titelles Lleida 2013). També ha fet publicitat, cinema i televisió.

Ha fundat diversos col·lectius de titelles. L’any 2008 funda La Manofactoria, companyia que dirigeix fins el seu tancament l’any 2017.

L’any 2013 funda, amb Ronan Tully, la Sola & Tully Company i estrenen Menut Cabaret, el seu primer espectacle. Fins 2017 giren per destacats festivals i sales nacionals i internacionals.

Va dirigir el LaborActori26 del Teatre Principal d’Olot amb una proposta de Teatre d’Objectes. És professora de titelles i objectes a El Galliner de Girona i formadora a Creu Roja Catalunya, on també és guionista del programa Titelles per la Pau.

Com a docent també ha impartit sessions de Teatre de Titelles a nombrosos centres educatius, a les Facultats d’Educació de la UdG (Girona) i de Chongqing (Xina), i als programes educatius de La Caseta de Recursos Educatius de Girona, Recursos Educatius de Figueres, Nanshan Cultural Center of Shenzhen (Xina) i Chongqing Grand Theatre (Xina).

Ha creat accions teatrals pel col·lectiu d’artistes visuals La Plataforma, l’Editorial Els Cuscusians*, la productora d’audiovisuals La Càmera Enamorada, l’artista plàstic Vicenç Casasses, la Fundació CEPAIM, el Patronat Municipal Call de Girona i el Museu del Cinema de Girona. També ha col.laborat amb la Fundació Jaume Bofill.

És membre de Junta de l’AGT, i sòcia de la CAEP, i Smart-ib.